Evenemang

P.A.N.G. på Tensta konsthall

Tygbitar omlott

3 TILL 6 OKTOBER, TENSTA P.A.N.G. gästar Tensta konsthall under Craft Week Stockholm

Medverkande konstnärer: Shamiran Adam, Lovisa Hed, Karin Holmberg, Helena Lagerqvist Kuoljok, Jenny Hillevi Larsson, Diana Lazare, Sandra Lundberg, Allis Matei, Linea Matei, Lotta Sjöberg och Mi Tjio

Under Sthlm Craft Week visar medlemmarna från kollektivet P.A.N.G sina verk i den tillfälliga utställningen Nålsöga på Tensta konsthall. Kollektivet P.A.N.G. består av tolv yrkesverksamma utövare inom konstbroderi och textilkonst. Medlemmarna har olika bakgrund, utbildning och erfarenheter, men förenas i viljan att ge nål och tråd en självklar plats inom såväl konstvärlden som det offentliga rummet. Gruppens vision är att vara ett dynamiskt nätverk för professionella utövare inom broderi och textilkonst.

Utställningen Nålsöga på Tensta konsthall 3—6 oktober
Vi arbetar med det mjukaste och det starkaste, det hårdaste och mest bräckliga. Tunna trådar och små stygn som skapar bärande strukturer. Genom ett nålsöga bjuder vi in andra att se varandra och oss själva i textila bilder och former. Vad delar vi, vad bär vi? Vår gemensamma styrka är nål och tråd, allt annat upptäcker vi ihop. För att färdas tillsammans behöver vi samlas kring olikheter och hylla dem. Generationer och kulturer har tagit sig igenom omöjligheter. Vad kan ta sig igenom ett nålsöga?

Vernissage och Drop-in broderi
3 oktober kl. 12.00—17.00
Peace, Love and Understanding i samarbete med Kvinnocaféet. Kom och delta i att skapa ett gemensamt textilt verk tillsammans med oss. Brodera fritt utifrån temat peace, love and understanding.

Gratis! Inga förkunskaper krävs.

Finissage och Drop-in broderi
6 oktober kl. 12.00—17.00
En fortsättning på torsdagens drop-in: Peace, Love and Understanding i samarbete med Kvinnocaféet. Vi tror att kärlek, omtanke, fred och förståelse för varandras olikheter behövs mer än någonsin. Kom och häng med oss sista dagen på Sthlm Craft Week och ta del av den tillfälliga utställningen Nålsögon. Brodera fritt, samtala och hjälp varandra.

Gratis! Inga förkunskaper krävs.

Om Sthlm Craft Week
Stockholm Craft Week syftar till att synliggöra det samtida konsthantverket och stärka dess position på en samtida konstscen, såväl nationellt som internationellt. Styrgruppen för evenemanget består av Konsthantverkscentrum som är projektägare med operativt ansvar, tillsammans med Svensk Form och Konsthantverkarna.

Evenemang 3 till 6 oktober på Tensta konsthall under Stockholm Craft Week.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV