Nyheter

Tillsammans mot rasism manifesterar

I dag anordnas en manifestation mot rasism i samband med Riksdagens öppnande.

I dag, i samband med Riksdagens öppnande, anordnar nätverket Tillsammans mot rasism en manifestation vid Mynttorget i Stockholm. Elin Gauffin, talesperson för nätverket, uppmanar alla som kan att komma och manifestera mot rasism och militarism.

Nätverket Tillsammans mot rasism uppmuntrar alla att komma och manifestera för fred och mot rasism och militarism i dag i samband med Riksdagens öppnande.

– Politikerna samlas efter sitt långa sommarlov i riksdagens högtidliga öppnande. Men med den här blåbruna regeringen så innebär det bara att rasismen och militarismen sätts igång igen, säger Elin Gauffin, talesperson Nätverket Tillsammans mot rasism, till Fempers nyheter.  

Hon beskriver att nätverket Tillsammans mot rasism består av 26 organisationer, ”som vägrar att låta rasismen splittra” befolkningen. 

– Vi säger No pasaran till angiveri-lagen som regeringen vill få igenom. Det skulle innebära ytterligare en institutionalisering av rasismen om 1,2 miljoner välfärdsarbetare skulle tvingas ange människor som de misstänker inte har uppehållstillstånd, säger Elin Gauffin och fortsätter: 

Elin Gauffin är en av talespersonerna för nätverket Tillsammans mot rasism. Foto: privat

– Vi kräver vidare återinförd asylrätt. Sverige är nu näst sämst i Europa på att ge asyl, trots att krigen och förföljelser i världen bara blir fler.

Kräver vapenvila i Gaza

Dessutom kräver nätverket omedelbar vapenvila i Gaza och stopp för all vapenhandel med Israel.

– Vill vill se en upprustning av vården – inte militären! Det är skrämmande hur det rustas med USAs fria tillgång till 17 svenska militärbaser, samtidigt som sjukvården får mindre pengar i nästa budget, säger Elin Gauffin. 

Hon menar att ”vi måste bygga rörelser på gator och torg”. 

– Det räcker inte med förhandlingar. Därför hoppas vi att många sluter upp i dag den 10 september.

Manifestationen anordnas på Mynttorget i Stockholm kl. 17.00.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV