Startsida - Nyheter

Nyheter

Lise Tamm ny generaldirektör på Jämställdhetsmyndigheten

Lise Tamm med Sverige- och EU-flagga i bakgrunden

Regeringen har utsett Lise Tamm till ny generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten.

Regeringen har beslutat att tillsätta Lise Tamm som ny generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten.

– Jämställdhetsmyndigheten har ett viktigt uppdrag att se till att regeringens jämställdhetspolitiska prioriteringar får genomslag och att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken, säger jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg, i ett pressmeddelande.

Lise Tamm kommer närmast från uppdraget som chefsåklagare vid riksenheten mot korruption i Stockholm och har tidigare bland annat varit chef för Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet samt arbetat vid Internationella brottmålsdomstolen i Haag.

I samband med utnämnandet sade Lise Tamm:

– Ska vi lyckas med integrationen, minska utanförskap och rekrytering till kriminella gäng så måste vi jobba med jämställdhet i alla led.

– Det gäller att motverka mäns våld mot kvinnor, machoideal, våldspornografi och mycket annat. Det gäller att utveckla och samordna insatser med andra aktörer, myndigheter, näringsliv, civilsamhälle kommuner och regioner” sade Lise Tamm under pressträffen.

Hon kommer närmast från uppdraget som chefsåklagare vid riksenheten mot korruption i Stockholm och har tidigare bland annat varit chef för Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet samt arbetat vid Internationella brottmålsdomstolen i Haag. 

Hennes företrädare Lena Ag var generaldirektör i sju år, och därmed Jämställdhetsmyndighetens första chef. Lena Ag går nu i pension. ”Det är inget dramatiskt med det”, säger hon till Altinget.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV