Startsida - Nyheter

Nyheter

RFSU-pris till läkaren och Tiktokaren Tracy Ghattas

Läkaren och influencern Tracy Ghattas får RFSU-priset 2024.

Under smeknamnet ”Dr Tracy” ger Tracy Ghattas råd om allt från mens och p-piller till HPV-virus till sina 200 000 följare på Tiktok. Ungefär samma teman som ungdomsmottagningarna arbetar med, men på ett mer direkt sätt.

Tracy Ghattas får priset för ”att hon på ett unikt och engagerande sätt främjar jämlik hälsa i sina sociala medier”, skriver RFSU i ett pressmeddelande.

– Mitt mål är att hela tiden sprida kunskap och göra flödet lite smartare. Det kan väga som en motkraft mot den desinformation och missuppfattningar som sprids på sociala medier under dessa tider, säger säger Tracy Ghattas när hon får priset, framkommer i ett pressmeddelande från RFSU.

Enligt Ghattas behöver fler inom vården ta plats på plattformarna – de som barn och unga ofta vänder sig till.

– Det här priset är en väldigt fin bekräftelse på att min plattform och min relation till följarna – som jag är så glad och stolt över att ha – har gjort någon form av avtryck! Och motiveringen fick både mig och min mamma att gråta. Tack, tack, tack!”

RFSU-priset har delats ut varje år sedan 1991 och ges till en person eller organisation som verkat för allas rätt och frihet att vara, välja och njuta. Priset är 40 000 kr och en specialdesignad prispokal.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV