Startsida - Nyheter

Evenemang

Göteborgs poetry slam – Spoken word och öppen scen

ONSDAG 23 OKTOBER, GÖTEBORG Göteborgs Poetry slam med fri entré!

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Mitt i den vår de svaga kallar höst bjuder de på en diktväxling mellan två poeter samt en lokförare, författare och svensk mästare i poetry slam!

Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: [email protected]

Kvällen finansieras med hjälp av Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen och Folkteatern Göteborg.

Nino Mick

2023 kom den hyllade romandebuten Vulcan och gjorde Nino Mick till den allra främsta Tidaholmsskildraren, men redan tio år tidigare dök hen upp och tog den svenska poetry slamscenen med storm och blev svensk mästare efter bara ett par månader. Med sin sällsamma förmåga att få ett helt rum av människor att känna sig individuellt sedda är Nino Mick en upplevelse som alla borde få ta del av någon gång i livet. Ninos ord gör på något underligt vis det allvarliga enkelt, det svåra hanterbart och det sublima möjligt. Göteborgs Poetry slam presenterar poeten, författaren, debattören och lokföraren Nino Mick!

Thomas Tidholm

Poet, författare och dramatiker som debuterade 1966 och som sen dess skrivit ett tjugotal diktsamlingar, lika många pjäser och omkring 30 barnböcker. Prisad och hyllad, med diktarens ömsinta och humoristiska blick på mänsklighetens alla tillkortakommanden, till synes enkla dikter som öppnar upp ett myllrande liv. Vi är så stolta att vi smäller av över att få välkomna honom till Folkteatern, rykande aktuell med diktväxlingen Hur var det i Söderköping? som han skrivit tillsammans med ingen annan än…

Lina Ekdahl

Poet och dramatiker som sedan mitten av 80-talet har stått på scen och läst dikter som ingen annan. Med åtta diktsamlingar och en barnbok i bagaget och ett helt knippe priser och utmärkelser. Det är så att man skrattar högt i gråten och gråter mitt i fnittret, hon har en rytm som ingen annan och den finaste av scennärvaro – rykande aktuell dessutom med nyss nämnda diktväxling, Göteborgs Poetry slam välkomnar Lina Ekdahl tillbaka till Folkteatern!

Fri entré!

Evenemang onsdag 23 oktober kl. 18.30 på Folkteatern i Göteborg.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV