
STADSVANDRING, PREMIÄR, LÖRDAG DEN 6 SEPTEMBERR, KLOCKAN 14.00, NORRTÄLJE
Följ med på en stadsvandring i historiska Norrtälje, där vi möter kvinnor som dömdes – eller fördömdes – för att ha brutit mot sin tids lagar och normer.
De älskade felaktigt, födde i hemlighet, gick sin egen väg – och fick betala priset. Från 1700-talets förhörsbänkar till 1900-talets celler – hur straffades kvinnor för sina synder? Vi möter bland andra Lisa Blom – den första kvinna som låstes in i Norrtälje Kronohäkte 1860 – och änglamakerskan Alva Nordberg.
Stadsvandringen är framtagen av historikern och författaren Mia Skott, som också guidar vid premiären. Ett samarbete mellan Kvinnohistoriska och Roslagsmuseet, med stöd av Region Stockholm.
DATUM
Premiär lördag den 6 september klockan 14.00. Stadsvandringen är cirka 1 timme lång.
PLATS
Vi möts utanför Roslagsmuseet på Hantverkargatan 23 i Norrtälje.
FRI ENTRÉ – MEN ANMÄLAN BEHÖVS
Stadsvandringen erbjuds gratis, men antalet platser är begränsat. Boka din plats via Kvinnohistoriskas Billetto.
Får du förhinder? Avboka gärna så att platsen kan ges till någon annan. Avboka genom att skicka ett mail till [email protected].
→ Läs mer om stadsvandringen och köp biljett här
TILLGÄNGLIGHET
Vid frågor om tillgänglighet kontakta oss på [email protected].
ÖVRIG INFORMATION
Var vänlig observera att vi förhåller oss till väderleken och att stadsvandringen med kort varsel kan ställas in vid till exempel plötsligt skyfall. Vi kommer då kontakta dig via mejl och försöka hitta ett nytt datum för stadsvandringen.
OM SAMARBETET
Roslagskvinnors synder är en stadsvandring framtagen av historikern och författaren Mia Skott, i samarbete mellan Kvinnohistoriska och Roslagsmuseet i Norrtälje – med stöd från Region Stockholm.
Mia Skott är historiker och författare med fokus på kvinnohistoria. Hon har i över tio år lyft fram kvinnor som utmanat sin tids normer – genom böcker, radio och stadsvandringar.
KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT
Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Vi arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se