Startsida - Nyheter

Studerande kvinnors och mäns hälsa ska undersökas

Centrala studiestödsnämnden (CSN) får i uppdrag att genomföra en studie om skillnader mellan studerande kvinnors och mäns hälsosituation. Uppdraget ska redovisas 31 mars 2013. Det meddelade Socialstyrelsen i ett pressmeddelande under torsdagen.

-Den här undersökningen ökar våra möjligheter att förbättra kvinnors och mäns hälsa och studiesituation. Det är viktigt med kunskap om de bakomliggande orsakerna till varför kvinnor och män upplever sin hälsosituation på olika sätt under studietiden, säger jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.

I februari 2012 publicerade CSN rapporten Studerandes ekonomiska och sociala situation 2011. I undersökningen visas bland annat att studerande kvinnor i betydligt större omfattning än studerande män upplever olika former av psykiska och fysiska besvär. Exempelvis upplever 80 procent av kvinnorna att de ofta är stressade, jämfört med 58 procent av männen och 61 procent av kvinnorna har ofta ont i rygg, nacke och axlar, vilket kan jämföras med att 34 procent av männen ofta känner liknande besvär.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV