Startsida - Nyheter

Krogar granskas efter strippskandal

Under Halloween-helgen hyrde lyxhotellet Post i Göteborg in eventbyrån Port du Soleil för en strippshow på det anrika hotellet. Göteborg kommun har tidigare utarbetat riktlinjer utifrån alkohollagen om att inte ge serveringstillstånd till den typen av verksamhet.

– Vi har fattat beslutet att inte ge alkoholtillstånd till sexklubbar i Göteborg. Hade Posthotellet ansökt så hade de inte fått alkoholtillstånd om vi hade vetat det som vi vet i dag, säger tillståndsenhetens chef Annelie Silvander.

Minst sju krogar i Göteborg som haft liknande evenemang granskas nu utifrån alkohollagen och konsekvenserna kan komma att se olika ut beroende på hur avtalet sett ut. Rent juridiskt ska det börja med en erinran som kan leda till en varning och slutligen bli en återkallelse av tillståndet. Tillståndsenheten ska ta hänsyn till hur allvarlig händelsen var och hur många gånger krogen har överträtt sina befogenheter. Annelie Silvander säger att det kan ta tid innan granskningen är klar.

– Det är många krogar som granskas nu så det här kommer ta tid, och vi vet inte ännu vad krogarna kommer få för påföljder, om de ens får några över huvud taget. Om man återkallar alkoholtillståndet ska krogen ha överträtt sina befogenheter kraftigt.

Annelie Silvander säger att hon är emot strippklubbar och att Göteborgs riktlinjer inte verkar vara tillräckliga.

– Ingen mår bra av den här typen av verksamhet. För att verkligen effektivisera att det här inte sker tror jag att man måste driva fram ett rättsfall i praxis för att visa ett exempel där människor farit illa. Då kan man påverka beslutsfattare, säger Annelie Silvander.

Feministiskt Perspektiv har kontaktat Posthotellets vd för en kommentar, men inte lyckats få kontakt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV