Startsida - Nyheter

Feminist Times läggs ner

För ett år sedan lanserades planerna på en feministisk veckotidning i England. I oktober startade den gräsrotsfinansierade Feminist Times. I dag meddelade redaktionen att den gör sitt sista nummer i nuvarande format denna vecka.

Redaktörerna har skrivit var sitt avskedsinlägg på sajten. Grundaren och redaktören Charlotte Raven skriver om sin resa med Feminist Times, redaktören Deborah Coughlin om frustrationer, förvirringar och lärdomar, och biträdande redaktören Sarah Graham gör en kort reflektion.

De tackar också offentligt alla som genom sitt medlemskap möjliggjort utgivningen av en nättidning som pluralistisk, feministisk plattform för röster och berättelser som sällan lyfts i de större magasinen och tidningarna.

"Vi kan helt enkelt inte överleva längre utan att behöva förändra våra värderingar. Andra projekt som vårt tillåter sig att tas över av ett stort varumärke, eller inte betala de medverkande. Vi skulle inte kunna tänka oss att göra vare sig det ena eller andra." skriver de.

Under denna avslutande vecka medverkar – förutom redaktörerna själva – Gloria de Piero, Annie Sprinkle, Camille Paglia, John Stoltenberg, Laurie Penny, Roz Kaveney och Helen Morales. Samtliga har velat stödja fortsatt utgivningen och medverkar denna gång ideellt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV