Nyheter

Lund ansluter till WorldPride

Arrangörerna bakom Lundapride.

På lördag den 14 augusti blir det pride i Lund. Arrangörerna utlovar spektakulära scenframträdanden av Dragdrottningen Sharday, det nystartade lundabandet Obsessive Compulsive Playing och artisterna Anja Erika och Adriana. Dagen avslutas med en efterlängtad prideparad genom de centralarma delarna av Lund. Scenprogrammet varar kl 11- 14 och prideparaden börjar kl 14 och startar från Stortorget i Lund.
Söndagen 15 augusti gör sedan Lundapride en prideturné till byar i Lunds kommun. För första gången blir det prideparader i Södra Sandby, Dalby och Veberöd.

– Pride är något vi i nästan två år har varit utan, det är efterlängtat och det är viktigt. Inte minst nu när det tredje största politiska partiet i Sverige fått makt nog att hala regnbågsflaggor där de styr, motsätter sig alla former av satsningar i kommunerna för att göra situationen för hbtq+personer bättre i Sverige och normaliseringen ger dem chans till än större inflytande på riksnivå, säger Lundaprides ordförande och initiativtagare Joakim Månsson Bengtsson.

– Vi måste agera innan kommuner och riksdag går för långt åt Polens, Ungerns och Rysslands håll. Det börjar med symbolerna och osynliggörandet, vi vet var det kan sluta. Pride är inte bara roligt och firande, det är också livsviktigt på så många sätt, menar Månsson Bengtsson.

Här kan du läsa mer om evenemangen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV