Nyheter

Expo söker universell symbol för demokratin

Stiftelsen Expo utlyser en tävling för att ta fram en ny symbol som representerar demokratin, med målet att överrösta antidemokratiska symbolers spridning i samhället.

– Sverige är idag i ett land med demokratiska värden som tryckfrihet och mänskliga rättigheter. Saker många tar för givet, men som vi på stiftelsen Expo vet är under ständigt hot. Rasistiska grupper sprider sina symboler både på gatan och på nätet. Vi vill vara en motkraft till det tillsammans med allmänheten ta fram en ny symbol för demokratin, säger Daniel Poohl, vd på Expo, i ett pressmeddelande.

Tävlingen är öppen för alla att delta och pågår under maj månad och är öppen för allmänheten. I juryn ingår Henrik Klackenberg, statsheraldiker, Ida Wessel, designer, Emma Dominguez, konstnär, Victor Press, medgrundare av Acne, Steffi Alouch, illustratör och konstnär, samt Agnes Florin, Expo.

I mitten av juni kommer demokratiminister Amanda Lind att presentera den vinnande symbolen. Planen är sedan att exponera den i samhället i stort på flaggor, affischer och andra objekt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV