Evenemang

Take a shift for Sheikh Jarrah

14 maj i Stockholm. ”Vi möts åtta personer åt gången i en fredlig stödaktion för SHEIKH JARRAH. En stödaktion för att få stopp på den israeliska statens apartheid mot det palestinska folket. Flera, bland annat barn, har redan skadats och dödats de senaste dagarna och det måste få ett slut NU.

Som människor i allmänhet och palestinier i synnerhet gör det ont att följa nyheterna och alla rapporter om de växande bosättningarna, det oprovocerade våldet mot palestinier och hur vi inte får besöka vår moské eller fira vår ramadan i fred och trygghet.

Du är inte ensam om att känna dig otillräcklig och frustrerad över att du inte kan göra någonting. Avståndet är långt och möjligheterna till påverkan känns oftast mycket långt borta. Med corona är det inte lättare. Förr kunde vi i alla fall mötas på demonstrationer och känna tröst hos varandra men nu går tyvärr inte det. Därför måste vi göra på andra sätt för att uppmärksamma frågan.

Vi möts max 8 personer åt gången för att inte gå emot lagen om allmän sammankomst.

Anmäl dig för ett pass på 30 minuter mellan kl 14-17 nu på fredag för att medverka på aktionen där vi står ihop i en cirkel med skyltar för att protestera. Ett pass där vi uppmärksammar vad som händer och får kraft av varandra.”

Ta ett skift för Sheikh Jarrah – anmäl dig här.

När: Fredag 14 maj mellan klockan 14-17
Var: Sergels torg
Mål: Att få regeringen att fördöma våldet och bosättningarna i Sheikh Jarrah och på andra platser samt att regeringen avbryter alla militära avtal mellan Sverige och Israel.

KAN JAG GÖRA NÅGOT ANNAT?
Om du inte kan närvara kan du kanske dela bilden/videon och tagga #stoppaisraelsapartheid #jagtarettskiftförsheikhjarrah #sheikhjarrah #supportpalestine och tagga @stefanlofven och kräva att han och regeringen fördömer det som händer i Jerusalem mot palestinier och att regeringen avbryter alla militära avtal mellan Sverige och Israel.
Skriv gärna på Palestinagruppernas namninsamling.

GÖRA DETTA I DIN ORT?
Du kan ta bilderna och texten och göra samma event på din ort. Skriv gärna till oss när ni gör det så vi kan dela vidare.

VARFÖR BARA 8 PERSONER?
Regeringen har beslutat att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare inte får hållas i Sverige.

NEJ TILL ANTISEMITISM OCH ISLAMOFOBI
Aktionen tar avstånd från ALLA former av antisemitism och islamofobi. Aktionen ämnar att få ljus på förtrycket, orättvisorna och främja fred och ämnar inte att splittra eller öka hat mot individer, folkgrupper eller religioner.

FÖR FRÅGOR
[email protected]