Nyheter

Nya UR-program om våld i ungas relationer

Unga vill ha mer kunskap om vad som är sunt och inte i en relation. Det visar en undersökning som Novus gjort på uppdrag av Utbildningsradion (UR). Där framgår också att våld i ungas parrelationer förekommer redan i högstadiet, men av de som utsatts vågade hälften inte berätta för sina föräldrar.

I enkätundersökningen deltog 588 ungdomar i åldern 18-25 år. Av dem ansåg 60 procent att våld i ungas parrelationer är en fråga som det pratas om för lite generellt. Flera lyfter fram att det borde vara en del av sex- och samlevnadsundervisningen, skriver UR i ett pressmeddelande.

– Unga efterfrågar mer kunskap och samtal om våld i parrelationer i skolan och det är precis vad vi vill bidra till med våra produktioner i ämnet. Alla behöver kunskapen – offer, åskådare och förövare, säger Sofia Wadensjö Karén, vd på UR.

Undersökningen presenteras i tv-programmet Våra unga och våldet, som sändes på måndagen i SVT2 och är tillgängligt på UR Play, tillsammans med fler nya produktioner om ämnet som kan användas i skolan.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV