Evenemang

Civilsamhället, växande fascism och valet 2022

TISDAG 8 JUNI 2021 KL. 16:30

Ungdomsrörelsen känner stor oro för att starka högerextrema vindar blåser i Europa utan att verka kunna hejdas. Fascism och rasism vinner mark på bekostnad av klimatet, jämställdheten, barns-, hbtqi-personers-, och mänskliga rättigheter. Vår generation är rädda för vad det här innebär för framtiden. Civilsamhället är nyckeln till att vända denna fascistiska vind – men vi måste kämpa tillsammans.
Om vi inte gör det kommer även vårt arbete sakta kvävas av en rasistisk auktoritär regering. Det är nu det gäller. Klimatkollapsen närmar sig med stormsteg och politiken är oförmögen att göra det som behövs för att rädda vår framtid. Det unga civilsamhället bjuder nu in det vuxna civilsamhället att tillsammans ta kampen inför detta ödesval mot fascism – för vår framtid. Oavsett om ni väljer att agera eller vara tysta kommer historia att skrivas, nu gäller det att bestämma vilken sida av historien vi ska stå på.

Om arrangörerna
Ungdom Mot Rasism
Ungdom Mot Rasism är Sveriges största antirasistiska barn- och ungdomsorganisation och organiserar antirasistiska aktivister över hela landet. Alla under 30 år kan bli medlemmar gratis. UMR finns till för att Sverige ska bli lite mer antirasistiskt.

Fältbiologerna
Fältbiologerna är Sveriges största miljö- och naturorganisation för unga. som kämpar för en god miljö och global solidaritet. Klimatkrisen och andra miljöproblem drabbar inte bara vår natur utan även oss människor på mycket orättvisa sätt, när klimatflyktingar förvägras asyl och urfolks marker offras. Därför är det för oss som miljökämpar självklart att kämpa för miljörättvisa. Det innebär att försvara demokratin och de mänskliga rättigheterna mot den växande högerextremismen – en högerextremism som representerar den värsta klimatförnekelsen och som utgör ett konkret hot mot vår organisation och våra medlemmar.

RFSL Ungdom
RFSL Ungdoms vision är en värld fylld av kärlek och respekt där alla hbtqi- ungdomar är, lever och uttrycker sig som de själva vill. Förbundet kämpar för hbtqi-personers rättigheter.

Rädda Barnens Ungdomsförbund
Rädda Barnens Ungdomsförbund är ett förbund där alla upp till och med 25 år kan vara medlemmar. Förbundet är ett queerfeministiskt och antirasistiskt förbund av barn och unga för barn, med verksamhet som bygger på frivilligt engagemang. Vi är ett religiöst och partipolitiskt obundet förbund, som kämpar för att ge barn makt och för att Barnkonventionen, FN:s konvention om barnets rättigheter, ska efterlevas och respekteras.

Facebook Live
Evenemang av Ungdom mot rasism, RFSL ungdom, Rädda barnens ungdomsförbund och Fältbiologerna.
Online med Facebook Live
Tisdag 8 juni 2021 kl. 16:30
Kostnad: Gratis