Evenemang

Endometrios – Elefanten i rummet

I KVÄLL, ONSDAG: Välkommen till en serie träffar, Empowerment Sessions, där vi lyfter fram samtal och diskussioner med nyckelpersoner inom kvinnohälsa och välmående, arbetsliv och livspussel som arrangeras av .youngmillion

Den 1 juni träffar vi Malin Brunes, specialistläkare inom gynekologi och Athena Afshari, med bakgrund inom radio och tv och driver idag bland annatpodcasten Min dolda smärta.
Anmäl dig här!  Webbinariet sänds i zoom. 
 
Om gästerna
Malin Brunes är specialistläkare inom gynekologi och arbetar sedan drygt 20 år på kvinnokliniken Södersjukhuset. Kvinnokliniken ansvarar sedan januari 2021 för det nationella högspecialiserade uppdraget inom kirurgi för svår endometrios tillsammans med tre andra sjukhus i Sverige. Malin är också doktorand på Karolinska Institutet. Hennes forskning handlar bland annat om ultraljudsdiagnostik och robotkirurgi vid endometrios.
 
Athena Afshari är 29 år gammal, utbildad journalist med bakgrund inom radio, tv,podcast och webb. Idag jobbar hon med PR och marknadsföring och driver även podcasten Min dolda smärta, en poddserie om smärta som inte alltid syns på utsidan, alltifrån dolda och kroniska sjukdomar, till psykisk ohälsa, rädsla, skada, förlust eller beroende. 
I varje avsnitt bjuder Athena in gäster och experter som delar med sig av sin expertis och erfarenheter. Ett av ämnena som lyfts i podden är den kroniska sjukdomen Endometrios som Athena själv lider av. Hon började känna smärtor redan i 12-årsåldern och fick sin diagnos åtta år senare. Hon kämpade i flera år och trots att hon fick sin diagnos tog det lång tid innan hon fick den hjälp som räddade henne. 

Idag pratar hon öppet om sjukdomen och hoppas att fler kvinnor ska få den hjälp de behöver och att podden ska vara ett stöd, utbildade och skapa utrymme för folk att våga prata om sina dolda smärtor och sätta ljus på ämnen som det inte pratas tillräckligt mycket om.
 
.youngmillion är en del av 1,6 och 2,6miljonerklubben som grundandes 1998 och som arbetar för kvinnors hälsa och välmående. Vi informerar och inspirerar till bättre hälsa och värnar om kvinnans situation i samhället, inom arbetslivet, familj och som kulturbärare. Vi står för de unga kvinnor som vi vill ge förutsättningar till att nyttja eller skapa sig egenmakt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV