Evenemang

Transinkluderande Jämställdhetsarbete

2 juni. Panelsamtal med Mikael Karlsson och Kvinnojouren Lund

Kvinnojouren Lund bjuder in till ett panelsamtal om transinkluderande jämställdhetsarbete. Transpersoner är överrepresenterade när det kommer till våldsutsatthet och förtryck. Samhällsklimatet är hårt och framförallt när det kommer till transpersoners rättigheter – därför vill vi bjuda in till ett samtal där vi lyfter frågor som främst berör transinkludering. Vi kommer utgå från frågor om osynliggörande, bemötande, rasism och transfobi.

Gäster:
Mikael Karlsson:
”Jag är en normkreativ ickebinär tvåbarnspappa till världens bästa 8-åring och 15-åring. Jag har jobbat som brevbärare i 15 år och kom ut som transperson hösten 2015, efter mer än 30 år i garderoben med ett djupt rotat självhat. Nu är jag främst aktiv på instagramkonto Mikaelikjol och som ordförande för transföreningen FPES, lokalavdelning Syd. Lever öppet i skägg, klänning och klackar i min hemort Vellinge.”

Moderatorer är Annelie Danielsson, utvecklare våldsförebyggande insatser och Linn Andersson hbtq+ och stödutvecklare Kvinnojouren Lund. Samtalet kommer sändas på Youtube, länk kommer kl. 18.00 och kommentarsfältet är öppet i 3 timmar.

Evenemang av Kvinnojouren Lund
Onlineevenemang
Imorgon, onsdag kl. 18:00
Kostnad: Gratis

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV