Evenemang

Varför nekas hbtqi-personer på flykt skydd i Sverige?

FREDAG 11 JUNI 2021 KL. 12:00

Hbtqi-personer som flyr till Sverige på grund av förföljelse har rätt till att beviljas asyl. Tyvärr kan vi konstatera att de asylprövande myndigheterna systematiskt gör trovärdighetsbedömningar på ett felaktigt sätt för att avslå och utvisa asylsökande.

Terje Holmgren, migration, asyl- och flyktingpolitisk talesperson för Fi samtalar med asylrättsjuristen Aino Gröndahl från RFSL som författat rapporten Avslagsmotiveringar i hbtqi-asylärenden.
Medverkar i samtalet gör också RFSL:s ordförande Deidre Palacios och Emanuel Hagerblom Sjöqvist, HBTQ-politisk talesperson för Fi. Tillsammans kommer de diskutera hur vi kan utveckla en mer rättssäker asylprövning av hbtqi-asylärenden i Sverige.

Samtalet ingår i en samtalsserie som ordnas av Feministiskt initiativ och modereras av Terje Holmgren, Migration, asyl- och flyktingpolitisk talesperson för Fi.  Samtalsserien behandlar temat migrationspolitik ur olika perspektiv med gäster som är engagerade inom civilsamhället.

Alla samtal livesänds på vår Facebooksida och kan ses i efterhand ~
Feministiskt initiativ strävar alltid efter att vårt innehåll ska vara inkluderande och tillgängligt, och har därför som ambition att i efterhand texta alla samtal inför publicering på Youtube.

Evenemang av Feministiskt initiativ
Onlineevenemang
Fredag 11 juni 2021 kl. 12:00
Kostnad: Gratis