Evenemang

Vad är konsekvenserna av ”transdebatten”?

17 JUNI ONLINE. Maktsalongen bjuder in till ett https://www.facebook.com/events/327728408812646panelsamtal om de reella konsekvenserna av den uppmärksammade mediala debatten om kön och transpersoner.

”Den nyuppblossade mediedebatten om kön har nog inte undgått någon. Debatten sker på en så kallad ”intellektuell” och ”filosofisk” nivå, men har verkliga konkreta konsekvenser för transpersoners livsvillkor och rättigheter.
Tillsammans med vår panel kommer Maktsalongens kanslist tillika journalist Juliet Atto att samtala om hur debatten påverkar politiken och levnadsvillkoren för transpersoner i Sverige.”

I panelen:
Paloma Hálen Román – ordförande för Trans fest Stockholm och medlem i nätverket Translobbyn
Ulrika Westerlund – projektledare för utredning från MUCF kring unga hbtqi-personers vardag. Tidigare förbundsordförande för RFSL och styrelseledamot i Transgender Europe. Arbetat med den statliga utredningen ”Transpersoner i Sverige” under 2017

Samtalet kommer att sändas live på Maktsalongens Youtube-kanal torsdag 17 juni klockan 11.00-12.00 och går att ta del av i efterhand. Det finns möjlighet att ställa frågor både innan och under samtalet. Skriv frågorna i chatten under livesändningen eller skicka som direktmeddelande på Maktalongens sociala medier.

Om maktsalongen
Maktsalongen arbetar för ett jämställt samhälle där makt och inflytande fördelas rättvist. Vi jobbar för att fler unga kvinnor ska se sig själva som ledare och utmana normer som sätter snäva ramar för hur makt ser ut och vad en ledare kan vara. Med kvinnor avser Maktsalongen personer som själva identifierar sig som kvinnor.

Evenemang av Maktsalongen
Gratis online för alla på och utanför Facebook

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV