Evenemang

Iiris Viljanen live på Garaget Hammenhög

FREDAG 16 JULI, Hammenhög.
Iiris Viljanen slog igenom med bandet Vasas flora och fauna. År 2016 solodebuterade hon med både instrumentalplattan “Kiss Me, Stupid & 7 More Solo Piano Pieces” och den mäkta hyllade popskivan “Mercedes”. Under 2020 släppte Viljanen på nytt två hyllade soloalbum, julskivan ’En finsk jul’ och ’Den lilla havsfrun’. Den senare vann hon i år en Grammy för i kategorin Årets visa/singer-songwriter. Iiris Viljanen har tidigare nominerats till DN:s Kulturpris, Årets live och Årets visalbum på Manifestgalan, Årets textförfattare på Musikförläggarnas gala och som Årets textförfattare av Skap.

Viljanen är en textförfattare och pianist som ingen annan. Hennes låtar är som noveller från tillvarons vardagligheter, om allt ifrån kattbegravningar till PMS, och undgår inte att beröra någon. Iiris Viljanen har spelat piano sedan hon var liten och spelat allt från jazz till klassiskt. Under åren har hon utvecklat en speciell spelstil som är väldigt rytmisk och känslosam. Hennes spel och kompositioner har sagts likna bland annat Keith Jarrett, Jan Johansson och Lars Gullin. I en recension om senaste skivan i Värmlands Folkblad skrev Björn Stefanson: ”Hon skulle klara att ta ut kompassriktningen för vilket jazzkapell som helst och antagligen också rocka paljetterna av Elton John om det behövdes”.

Det är med enorm glädje vi välkomnar Viljanen till Garagets scen i sommar, kom och njut av denna fantastiska konstnärs skapelser tillsamman med oss!
Lyssna.

FREDAG 16 JULI 2021 KL. 20:00 UTC+02
Iiris Viljanen // LIVE at Garaget Hammenhög
Garageprojektet Hammenhög
Evenemang av Garageprojektet Hammenhög
Garageprojektet Hammenhög
Biljetter

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV