Evenemang

Townhall; black voices & votes

Tisdag 17 augusti klockan 18:30–21:30

Evenemang av Black lives matter Sweden: ”Valåret är igång, och vi står inför många utmaningar för en jämlik framtid därför drar vi nu igång BLM SWE Townhall Meetings med fokus på svarta röster!

Under tre Townhall Meetings (THM) skapar vi delaktighet i svensk politik genom att synliggöra och stärka svartas röster.

Våra THM är en plattform för opinionsbildande arbete där vi synliggör svartas röster, ställer frågor till våra politiker, och tar fram opinionsbildande material.
Under vårt första THM kommer vi att gå igenom vilka politikområden som är mest aktuella inför valet 2022. Enligt Novus är sjukvården, lag och ordning, invandring/integration, äldreomsorg, miljö och klimat, jobb/sysselsättning, landets ekonomi, pensioner och jämställdhet de tio viktigaste frågorna 2022.

Håller du med? Vad tycker du bör finnas med på listan? Och hur ska det tacklas?

Tillsammans skapar vi en lista med viktiga politikområden och frågor till våra politiker.

Under vårt andra TMH kommer vi att ha politikerutfrågningar för att ta reda på var olika politiska partier står, och hur de planerar att främja svarta/afrosvenskars liv och hälsa. Vilka områden som svarta/afrosvenskar ser som prioriterade. BLM SWE är en partipolitiskt obunden organisation och vi bjuder därför in svarta politiker från olika partier att berätta om deras politik.

Under vårt tredje, och sista, THM går vi genom de olika politikområdena och skapar en prioriterad lista med krav till våra politiker. Den prioriterade listan kommer efter beslut i styrelsen ligga till grund för BLM SWEs opinionsbildande arbete 2021-2022.

Vill du vara med och påverka svensk politik? Anmäl dig till ett eller flera av våra Townhall Meetings och gör din röst hörd!”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV