Evenemang

Om operor komponerade av kvinnor 1600-1900

26-27 AUGUSTI, Solna

Musiken och musikhistorien är inte mansdominerad, men däremot historieskrivningen, maktstrukturerna och operakulturen. De komponerande kvinnorna har trängts undan ur historieböckerna, operarepertoaren och i förlängningen medvetandet. Nu är det dags att ge dem platsen tillbaka.

Under dagarna erbjuds föreläsningar med svenska och nordiska experter samt panelsamtal med institutioner, grupper och personer som redan visat vägen för att öka jämställdheten i branschen, nationellt och internationellt. Målet är att erbjuda ett brett och väl underbyggt kunskapslyft rörande verk och upphovskvinnor.

I samband med seminariet blir det också premiär på operakonserten Hela historiens verk, med klingande exempel ur operaverk mellan åren 1625–1909. Konserten ingår i seminariepriset och ges exklusivt för seminariedeltagarna på torsdagskvällen.

Den Andra Operan genomför operainitiativet ”Hela historien” i samarbete med Vadstena-Akademien, Confidencen, Damkapellet och Åbo University.
Initiativet innefattar förutom seminariet även en konsert och genomförs med stöd av Kulturrådet, Statens Musikverk, Region Stockholm, Nordisk kulturfond, Nordisk Kulturkontakt, The Ambache Charitable foundation.
Arrangörerna bakom Hela historien följer utvecklingen av Coronapandemin och planerar evenemanget utifrån rådande restriktioner.

27-27 AUGUSTI
Confidencen, Solna
Evenemang på Facebook
Biljetter
MER OM Den andra operan

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV