Evenemang

Bloodsisters: Leather, Dykes and Sadomasochism + Q&A | MQFF:

FREDAG 20 AUGUSTI, Malmö

Mer än 25 år efter premiären är Michelle Handelmans banbrytande dokumentär om San Franciscos queer-läderscen lika angelägen som någonsin. Välkommen på filmvisning med efterföljande samtal med regissören.

FILM: BLOODSISTERS: Leather, Dykes and Sadomasochism
Regi: Michelle Handelman
Dokumentär, från 15 år | Språk: Engelska, otextad
Under tidigt 1990-tal var San Francisco epicentret för kroppsmodifiering och könens nonkonformitet. Transpionjärer som Patrick Califia och Tala Brandeis kämpade tillsammans med röster från ett djärvt S/M-community för lika rättigheter och deras rätt att synas.
Bloodsisters porträtterar dessa queera rebeller på ett DIY-sätt och är ett visuellt uppslagsverk som på djupet skildrar San Franciscos queer-läderscen, krossar fördomar om kön och lesbisk sexualitet, samtidigt som den breddar diskussionen om individens uttryck för erotik och dess politiska konsekvenser. Åtta egendefinierade läderflator berättar sina historier om att delta i en subkultur som förkastats av deras närmaste allierade, det bredare lesbiska communityt.
På 1990-talet attackerades Bloodsisters i kongressen av the American Family Association för filmens skildring av radikal lesbisk sexualitet. Mer än 25 år senare har dokumentären blivit erkänd som ett värdefullt historiskt dokument om en rörelse som rev ner barriärer i fråga om sex, kön och aktivism.

SAMTAL: Efter filmen följer ett samtal via Zoom med filmens regissör Michelle Handelman.

Michelle Handelman är filmare, bildkonstnär och författare som skapar konfrontativa verk om sexualitet, kön och begär.
Samtalet leds av Lou Mattei, Malmöbaserad poet och queerarrangör som står bakom initiativ som Lesbisk Festival och inte minst den queera kulturföreningen PAGE 28. Hon brinner för queer och lesbisk litteratur, kultur och historia.

FREDAG 20 AUGUSTI 2021
Klockan 18:15
Bloodsisters: Leather, Dykes and Sadomasochism + Q&A | MQFF: WorldPride Edition
Biograf Panora Malmö
Evenemang av Biograf Panora Malmö, PAGE 28 m fl.