Evenemang

Hållbar modevisning vid fontänen

21 SEPTEMBER, Solna

Miljöpartiet i Solna och modeskaparen Naim Josefi bjuder in till den hållbara modevisningen Circle of life!
Lördag den 21 augusti klockan 14:00 blir det modevisning vid fontänen på torget vid Solna Centrum. Naim Josefi visar upp en kollektion som är en remake av gamla kläder. Missa inte det!

Evenemanget genomförs under förutsättning att smittskyddsläget och rådande pandemirestriktioner tillåter detta.

HISTORIEN BAKOM CIRCLE OF LIFE
Modevisningen är ett konstnärligt initiativ där mode och design möter politik och där något nytt och spännande händer i Solna.
Circle of Life är ett samarbete med modeskaparen Naim Josefi, känd bland annat som vinnare av Project Runway Sverige 2012 och nominerad till det brittiska priset Designer of the year 2010 – och inte minst för att ha designat dåvarande MP-kulturministern Alice Bah Kuhnkes (nu EU-parlamentariker) spektakulära Nobelklänning 2017 tillsammans med Bea Szenfeld.
Naim Josefi ligger bakom designen av alla plagg som kommer att visas i Circle of Life och det unika är att alla kreationer kommer från second hand – en remake som ska inspirera till återvinning av kläder och hur man ger gamla kläder nytt liv istället för att konsumera nytt. Alla kläder har samlats in av MP Solna.
Ambitionen är att Circle of Life ska skapa en riktig festkänsla på torget utanför Solna centrum, där Solnabor möts och känner samhörighet. Som Federico Fellini säger i filmen 8 1/2, È una festa la vita, viviamola insieme! – Livet är en fest, låt oss leva det tillsammans! 

Modevisning – Circle of life21 SEPTEMBER, Solna
Klockan 14:00
Solnaplan 10
Evenemang av Miljöpartiet de gröna i Solna
Solnaplan 10

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV