Evenemang

Feministisk Filmfestival 2021

15 OKTOBER, HELSINGBORG

Den 15-16 oktober blir det återigen feministisk filmfestival. Vi utlovar spännande filmer, viktiga samtal och härligt häng. Hela programmet hittar du  nedan – anmälan öppnar i början av oktober, håll utkik i sociala medier för mer information!

Feministisk Filmfestival Helsingborg 2021 arrangeras av FemHbg i samarbete med ABF Helsingborg och med ekonomiskt stöd av Helsingborg Stad.
Med anledning av covid-19 följer vi givetvis rådande restriktioner, antalet platser på programpunkterna begränsas och avstånd hålls. Stanna hemma om du är sjuk och/eller har symtom.

PROGRAM
Fredag 15 oktober
19.45-22.00 – En mansdominerad värld
Vi inleder med samtal om att ta sig fram i en mansdominerad värld och därefter visas filmen En kvinnas val som beskrivits som en feministisk feelgod-film. Läs mer om filmen.
Plats: Salong 1, Röda Kvarn
Lördag 16 oktober

13.00-15.30 – Osynlig hemlöshet
Vi visar den jordnära och empatiska samtidsskildringen De Osynliga och följer upp med ett samtal om hur hemlösheten ser ut lokalt. Deltar i samtalet gör bland annat Helsingborgs Kvinnojour och Värmestugan. Läs mer om filmen.
Plats: Salong 1, Röda Kvarn

15.45-17.00 – Queera berättelser
Vi visar den kultförklarade filmen Eva & Maria från 1983 och följer upp med förinspelat samtal om queera berättelser genom historien med konstnären Sam Hultin, professor i teatervetenskap Tiina Pursiainen Rosenberg och aktivisten Samuel Girma. Denna programpunkt görs i samarbete med Lesbisk Makt. Läs mer om filmen.
Plats: Salong 1, Röda Kvarn

17.30-19.00 – Filmquiz med FemHbg
Anmäl ditt lag till årets filmquiz! Vi bjuder på snacks och kluriga frågor ställda av FemHbgs egen ordförande Klara Nilsson. Anmälan öppnar i oktober, ditt lag får bestå av max fyra personer.
Plats: Övre foajén, Röda Kvarn

Feministisk Filmfestival 2021
15 OKT KL. 18:00–16 OKT KL. 20:00
Röda Kvarn Helsingborg
Information
Evenemang av ABF Helsingborg och FemHbg
Röda Kvarn Helsingborg
Hela programmet hittar du här.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV