Evenemang

Domstolsförhandlingar och demonstration vid Brickagruvan.

MÅNDAG 27 SEPTEMBER, HUDIKSVALL

Måndag 27 september klockan 09:00 inleds förhandlingarna i Mark- och miljödomstolen om Svenska Vanadin AB ska få rätt att bryta vanadin i Bricka, Hudiksvall – en gruvbrytning med runt 7500 kommuninvånares dricksvatten som insats där 30 000 kommuninvånares reserv-vattentäkt är i fara.

VILKA ÄR RISKERNA?
1. Risk för läckage
Det finns en risk för att hälsofarliga ämnen från gruvbrytningen kontinuerligt läcker ner i grundvattnet via sprickor i berget och ut i Dellensjöarna via Svågan.
2. Risk för dammbrott:
Vid gruvbrytningen behöver det anläggas en damm. Och med en damm finns det alltid risk för dammbrott som skulle få förödande konsekvenser för människor, djur och miljö.

VAD KAN DU GÖRA?
1. Delta i vår manifestation! På måndag 27/9 kl 8.30 samlas vi utanför Höglidenkyrkan i Hudiksvall för en manifestation innan förhandlingarna startar. Mer information kommer.

2. Sitt med under förhandlingarna! Visa ditt engagemang genom att lyssna på förhandlingarna som pågår från måndag 27/9 klockan  09:00 till fredag 1/10 kl 17:00 i Höglidenkyrkan. Var med när du kan, ingen föranmälan krävs.

OBS! Blir vi för många för att vi ska kunna sitta pandemisäkert inomhus kommer förhandlingen hållas utomhus. Ta därför med stol och kläder efter väder.

3. Dela och sprid information vidare till vänner och bekanta. Du kan till exempel dela detta event på Facebook.

Avgörandet! Domstolsförhandlingar & demonstration Brickagruvan.
MÅNDAG 27 SEPTEMBER 2021 KL. 08:30 UTC+02
Högliden 5, SE-824 52 Hudiksvall, Sverige
Evenemang av Kristina Von Dolwitz och Lisa Holmberg
Högliden 5, SE-824 52 Hudiksvall, Sverige

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV