Evenemang

Digital bokrelease: Två streck = gravid

TISDAG 28 SEPTEMBER, MALMÖ + ONLINE

I samband med internationella aborträttsdagen, den 28:e september, släpper RFSU den nya serienovellen Två streck = gravid. En serienovell om abort. Novellen är tecknad av Julia Hansen och är framtagen i samarbete med RFSU.

Om novellen:
När graviditetstestet visar positivt är Julia säker. Hon vill inte skaffa barn nu. Två streck = gravid är Julias egen berättelse om när hon gjorde abort. Om kroppen. Om oro och frustration. Om kräks, smärta, tårar och blod. Men också om glädje och lättnad över att göra något som känns helt rätt.

Den här serienovellen riktar sig till dig som är ung som vill veta mer om abort, hur det går till och hur det kan kännas.

Om releasen:
Under releasen bjuder vi in till ett samtal mellan serietecknaren Julia Hansen och barnmorskan Soledad Quintana. Om novellen, om abort, om tankar, om känslor och om rättigheter. Samtalet sänds live via facebookeventet nedan.

Om Julia Hansen:
Julia Hansen är serietecknare från Nyköping, i dag verksam i Malmö. Två streck = Gravid är baserad på hennes hyllade seriedebut Det växer från 2015. Under 2017 släpptes hennes andra roman I paradisets källare. Julia har även tecknat seriestrippar till tidningar och medverkat i flertalet antologier.

Om Soledad Quintana:
Soledad Quintana är barnmorska och har sedan 2006 arbetat på BB, barnmorskemottagning och ungdomsmottagning. De senaste två åren har hon arbetat med abortvård på Malmö Universitetssjukhus.

Digital bokrelease på internationella aborträttsdagen: Två streck = gravid. En serienovell om abort
TISDAG 28 SEPTEMBER
KLOCKAN 17:30
Onlineevenemang
Evenemang av RFSU och RFSU Malmö

Delta på plats:
Samtalet livesänds från centrala Malmö. Om du är medlem i RFSU Malmö finns det chans att vara med på plats. Det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Anmäl dig här så återkommer vi med mer information till dig om du fått en plats: