Evenemang

Kvinnohistorisk visning av: Judiska museet

TORSDAG 7 OKTOBER, STOCKHOLM

Följ med när Stockholms Kvinnohistoriska besöker Judiska museet i Stockholm, beläget i Sveriges äldst bevarade synagoga från 1795 – på jakt efter de dolda historierna om kvinnor.

Yael Fried, intendent på Judiska museet, visar oss runt och Irena Pozar, journalist och chefredaktör på Veckorevyn, följer med som sidekick och ställer frågor.

KVINNOHISTORISK VISNING AV:
Stockholms Kvinnohistoriska besöker museer och mytomspunna institutioner och platser på jakt efter dolda historier om kvinnor. Tillsammans med specialinbjudna gäster ställer vi frågor om kvinnors liv, möjligheter och förutsättningar till historiker, guider och experter.

KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT
Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Vi arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. Med stöd av Stockholms stad. 

Kvinnohistorisk visning av: Judiska museet
TORSDAG 7 OKTOBER
KLOCKAN 18:00–19:00
Judiska Museet
Information
Evenemang av Judiska Museet och Stockholms Kvinnohistoriska
Judiska Museet
Själagårdsgatan 19

Visningen ingår i museets entrépris som du betalar på plats. 100 kr för vuxna och 80 kronor för studenten och pensionärer. Fri entré upp till 19 år. Anmäl dig innan genom att maila [email protected].

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV