Evenemang

Internationell solidaritetsdemonstration

MÅNDAG 18 OKTOBER, STOCKHOLM

Nu är det dags! Vi lämnar den digitala tysta kampen som vi har bedrivit under hela pandemin för en efterlängtad demonstration.
18 oktober är ett viktigt datum i Chiles historia. Den 18 oktober 2019 tändes ett hopp om att en ny värld är möjlig. Studenternas frustration över ytterligare en höjning av transportmedlen blev för mycket, och mer än vad en vanlig plånbok klarar av. Därefter följde demonstration efter demonstration med krav om ett rättvisare och humanare Chile. Idag är den 18 oktober en symbol för kravet om ett värdigt liv men vi vill också uppmärksamma de politiska fångarna och de döda och försvunna.
Vi träffas för en rättvisare värld och för att vi vill ha ett land för alla och inte för några utvalda.
Chile är inget undantag, vi ser att liknande fajter bedrivs i Kurdistan, Afghanistan, Iran, Colombia, Ecuador och många fler platser. Därför är denna manifestation i den internationella solidaritetens tecken.
Vi välkomnar alla som vill medverka men vi ber er att lämna partiflaggor (från alla länder) hemma. DÖTTRAR är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som verkar för internationell solidaritet på en feministisk och humanistisk grund.

18 oktober – INTERNATIONELL SOLIDARITET
MÅNDAG 18 OKTOBER
KLOCKAN 18:00
Sergels torg
Evenemang av Döttrar för Internationell Solidaritet
Tema: Internationell solidaritet
Vill du delta eller stötta med något praktiskt? Skriv till oss på Facebook eller melja oss.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV