Evenemang

Manifestation: Vi stickar fred

FREDAG 8 OKTOBER, STOCKHOLM

Kan vi sticka fred? Fredagen den 8 oktober tillkännages Alfred Nobels fredspris och vi uppmärksammar dagen genom en manifestation för fred på Sergels Torg.
349 stickade fredsduvor överlämnas av föreningen Sticka för fred till biståndsministern Per Olsson Fridh för att dela ut till regeringens ministrar och samtliga ledamöter i Riksdagen.
Tillsammans med gymnasieelever, cirkusartister, musiker, poeter och stickare gör vi en gemensam stickningsaktion på plats.
Knitting Peace är en föreställning skapad av Cirkus Cirkör som skapat avtryck överallt där den har spelats och en stickrörelse finns nu över hela världen. Sticka för fred – en förening i skånska Broby – har särskilt tagit rörelsen till sitt hjärta och har sedan 2014 stickat fredsduvor fyllda med budskap som flugit över klotet till bland annat Trumpadministrationen och fackföreningar i Sydafrika.
Vi som gör det här tillsammans är Sticka för fred, Cirkus Cirkör, Nobel Prize Museum, SETTINGS, Micro Action Movement, Svenska Freds, Hazara World Council, Nycirkusprogrammet på S:t Botvids gymnasium, Yolanda Bohm och Jonna Bornemark.

KOM – VI STICKAR FRED!
Med viss reservation för förändringar.
Vi uppdaterar programmet löpande.

Manifestation: Vi stickar fred
FREDAG 8 OKTOBER
KLOCKAN 17:00–17:30
Sergels torg, Stockholm.
Evenemang av Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, Settings och Cirkus Cirkör

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV