Evenemang

Politisk debatt eller extremisering av muslimer i offentligheten?

TORSDAG 7 OKTOBER, STOCKHOLM

Hovrätten för Västra Sverige meddelade nyligen att den frikänner Göteborgs tidigare kommunstyrelseordförande, Ann-Sofie Hermansson, från grovt förtal. Bakgrunden är en polisanmälan från samhällsdebattörerna Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi efter att Hermansson på sin blogg beskrivit dem som ”extremister” och ”icke-demokrater.”
Hovrätten friande dom förklaras med att inläggen ska förstås i ett sammanhang där det ingår en politisk debatt och då behöver utrymmet vara brett. Men när en hög uppsatt politiker stämplar två muslimska aktivister som extremister har det konkreta följder för det utrymme de tillåts i det offentliga rummet förutom att det utsätter dem för andras missaktning och en förhöjd hotbild. Det ställer en en rad viktiga frågor om vår samtid och om svenska muslimers plats i offentligheten.
Välkomna till ett samtal om villkoren för svenska muslimers deltagande i offentligheten.

PROGRAM
18:00 – 18:10 – Rashid Musa välkomnar deltagarna
18:10 – 19:10 – America Vera-Zavala (dramatiker, regissör och författare) leder ett samtal med Silas Aliki (jurist), Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi (samhällsdebattörer och folkbildare)
19:10 – 19:20 – Paus
19:20 – 20:00 – Frågor och svar

Politisk debatt eller extremisering av muslimer i offentligheten?
TORSDAG 7 OKTOBER,
KLOCKAN 18:00–20:00
ABF-Stockholm, Sandlersalen på plan 1
Arrangörer: Afrosvenskarnas riksorganisation och ABF-Stockholm

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV