Evenemang

Demokrati och mänskliga rättigheter  i skuggan av pandemikrisen

LÖRDAG 23 OKTOBER, STOCKHOLM

Sedan utbrottet av covid-19 och dess globala spridning har mycket annat hamnat i skuggan av pandemin, däribland viktiga frågor om tillståndet för demokratin och för upprätthållandet av mänskliga rättigheter i världen. Dessa panelsamtal vill genom några synnerligen erfarna och kunniga experter inom dessa områden lyfta ett antal frågeställningar som vi inte får låta skymmas av pandemihanteringen.

Program:
13.00-13.05 Öppningsord av representant för FN-rörelsen.

13.05-14.20 Panel om demokrati:
Medverkan av Jan Eliasson, tidigare biträdande generalsekreterare i FN, ordförande i Stockholms Internationella fredsforskningsinstitut, Sipri, Olle Wästberg, tidigare ordförande i Demokratiutredningen, generaldirektör för Svenska institutet, chefredaktör, riksdagsledamot med mera, Emelie Weski, vice ordförande i LSU, Lisa Pelling, statsvetare och chef för Arena Idé, samtalsledare.

14.20-14.40 Kaffepaus.

14.40-15.55 Panel om mänskliga rättigheter:
Medverkan av Brittis Edman, policychef på Amnesty Sverige, Thomas Hammarberg, riksdagsledamot och sakkunnig om mänskliga rättigheter i tidigare olika befattningar, Elena Namli, professor om mänskliga rättigheter, Uppsala universitet och Maria Appelblom, Stockholms FN-förening, samtalsledare.

15.55-16.00 Avslutning.

FN-dagsseminarium: Demokrati och mänskliga rättigheter – i skuggan av pandemikrisen
LÖRDAG 23 OKTOBER
KLOCKAN 13:00–16:00
ABF Stockholm, Sandlersalen, plan1
Evenemang av Stockholms FN-förening, Olof Palme International Center och ABF Stockholm
Biljetter (gratis)
Fri entré!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV