Nyheter

Johanna Linder tilldelas kulturstipendium

Johanna Linder.

Konsthallschefen Johanna Linder är en av kulturstipendiaterna i år i Jönköpings län. I motiveringen till beslutet framkommer att ”Johanna Linders stora nyfikenhet, drivkraft och engagemang gör att visioner blir till verklighet” och hon belönas för sitt arbete på Österängens konsthall.

– Jag känner mig väldigt, väldigt hedrad. Det känns jätteroligt att det vi gjort på Österängens konsthall blir uppmärksammat så här. Det är mycket slit att vara kulturarbetare, men detta bekräftar att någon ser vad vi gör, säger Johanna Linder.

Den andra mottagaren är författaren och poeten Victor Rojas. De får 50 000 kronor var.

– Det känns väldigt roligt att vi nu utsett årets kulturstipendiater och på det sättet kan hylla deras mångåriga arbete för kulturlivet i Jönköpings län. I år har vi också möjlighet att utdela hela nio arbetsstipendium till konstnärer med koppling till Jönköpings län. Detta är en av delarna i vår strävan att stödja återstarten av länets kulturliv efter en tuff tid med coronapandemin, säger Per Eriksson (C), ordförande i nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet i samband med tillkännagivandet av stipendierna.

Inför årets kultur- och arbetsstipendier har nämnden ökat sitt anslag från 100 000 kronor till 400 000 kronor, som en del i ett extra stöd till kulturlivet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV