Evenemang

Teckningar av Dimen Abdulla

LÖRDAG 23 OKTOBER, GÖTEBORG

Varmt Välkomna till Hemma hos med Dimen Abdulla som kommer att visa Teckningar.

Dimen Abdulla examinerades från Stockholms dramatiska högskolas utbildning i dramatik och dramaturgi 2015. Dessförinnan hade hon studerat på Kungliga Konsthögskolan.
Dimen Abdulla är en av landets mest anlitade dramatiker, med en rad hyllade uppsättningar bakom sig på bland annat Stockholm stadsteater, Dramaten, Ung Scen/öst, Radioteatern med flera. Hennes debut, monologen På alla fyra som uppfördes av Stockholms stadsteater 2014 valdes ut till Scenkonstbiennalen 2015 i Malmö och ungdomspjäsen Revolution som uppfördes av Ung scen/öst 2015 valdes ut till scenkonstbiennalen Bibu för barn och unga i Helsingborg 2016. 2015 utsågs hon till Radioteaterns första husdramatiker i ett år. Hon är bland annat aktuell med pjäsen Mommy Issues för Stockholms stadsteater 2022.

Vad är Hemma hos?
Det är ett Pop up galleri för en dag hemma hos Sara-Lo af Ekenstam. Vad händer när man som utställare måste förhålla sig till någons hem? Är konst gjord för ett galleri, en konsthall eller det offentliga rummet? Jag hoppas att jag genom att bjuda in konstnärer att ställa ut i mitt hem kan skapa intressanta möten och öppna för nyfikenhet och samtal kring konsten.

Teckningar av Dimen Abdulla
LÖRDAG 23 OKTOBER
KLOCKAN 13:00–17:00
Övre Spannmålsgatan 2c
Evenemang av Sara Lo Af Ekenstam och Dimen Abdulla
Längd: 4 h