Evenemang

Författarkväll med Wanda Bendjelloul: ”Vad klass och ursprung gör med oss”

TORSDAG 28 OKTOBER, NYKÖPING

Wanda Bendjelloul (född 1975) är journalist och filmkritiker, med uppdrag för bland annat TV4 och Dagens Nyheter. Hon är uppvuxen i Enskededalen.
På detta kulturcafé kommer Wanda Bendjelloul att tala om sin debutroman Dalenglitter. Boken handlar om en ung kvinnas uppväxt i Enskededalen i södra Stockholm och är en samtida berättelse om pengar, hårt arbete och om vad klass och ursprung gör med oss.
”Hon har brännmärken på handlederna från tiden vid fritösen. Nu när hon flyttats upp till kassan är allt lättare. Hon kan låta en sedel försvinna i fickan, hon kan spara till ett körkort. Kanske finns det en väg bort från hamburgarna.”
När en ung polsk släkting plötsligt dör är hon tvungen att resa till hans begravning. I Polen möter hon en helt annan förort än sig egen, och allt tar en oväntad vändning.

Du kan boka biljetter till våra evenemang två veckor i förväg. Telefonnummer under kontorstid 0155–29 20 80 (08:00-16:00) eller via e-post [email protected].
Du kan även köpa biljett på plats samma kväll som evenemanget äger rum om det finns biljetter kvar. Bokade biljetter ska vara uthämtade i kassan senast kl. 18:30 evenemangskvällen. Caféerna börjar kl. 19:00.
Får du förhinder meddela din avbokning så snart som möjligt.
Biljettpriset är 120 kr. Biljettpris för medlemmar i vår förening är 100 kr. Betalning sker med bankkort eller med Swish.

Författarkväll med Wanda Bendjelloul ”Vad klass och ursprung gör med oss”
TORSDAG 28 OKTOBER,
KLOCKAN 19:00
Nyköpings folkhögskola
Evenemang av Nyköpings Folkhögskola

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV