Evenemang

VÅR STAD: Nattvandra för ett ”vi” i Järva

FREDAG 29 OKTOBER, JÄRVA

Gemensam vandring i Rinkeby.
Vi är vuxna/ föräldrar som med handling vill manifestera att vi bor i samma stad där vi vill samma sak.
Denna vandring sker tillsammans med nattvandrande Rinkebyföräldrar och i samarbete med fältassistenter, uppsökande insatser och polis.

Bakgrund:
Föräldrar från Järva nattvandrade Hammarby sjöstad kvällen efter Einars bortgång. Kvällen efter ville jag ge tillbaka (jag bor på södermalm och jobbar i sjöstan). Vi bor i samma stad, där våra unga är viktiga och oersättliga oavsett vilket bostadsområde vi kallar ”hemma”. Efter gårdagens nattvandring i Tensta har jag nåtts av hejarop från fler föräldrar och vuxna som symboliskt vill manifestera ett ”vi”. Igår var det en impulshandling från min sida men möttes med stor värme och tacksamhet. Jag promenerade tillsammans med en kvinna som förlorat sin son i skjutning för knappt ett år sedan. Han blev liksom Einar 19 år. Denna fredag hoppas jag att vi är många fler.

OBS! Det fina vore om det finns de som kontinuerligt och regelbundet kan nattvandra på olika platser i stan. Kan vi få tröskeln att kännas lägre? Syftet med kommande fredags nattvandring är att markera en solidarisk gemenskap för våra ungdomar.

VÅR STAD. nattvandra för ett ”vi” i Järva
FREDAG 29 OKTOBER
KLOCKAN 19:00
Rinkebytorget
Evenemang av Ida Kriisa.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV