Evenemang

Fittfesten – för ökat genitalt självförtroende

LÖRDAG 13 NOVEMBER, STOCKHOLM

Den 13 november är det äntligen dags för den stora fittfesten! Klockan 13:00 slås portarna upp och det bjuds på föreläsningar om lustanatomi, fittsmärta, språk och sex. Dessutom gästar grafittikonstnären Carolina Falkholt och berättar om sina uppmärksammade Grafitta-konstverk. Vill du lära dig mer om fittor och bidra till ökat genitalt självförtroende? Kom och häng med oss! Vi bjuder även på lättare fika under dagen.

Fittfesten arrangeras av skribenterna till boken Fittskrifft – en antologi om fittor i samarbete med RFSU Stockholm.

PROGRAM
13:00 portarna öppnas
13:15 Välkomna
13:20-14:00 Att ha ett ord – Karin Milles, Suzann Larsdotter och Xenia Klein samtalar om ordens betydelse för fittans roll i samhället.
14:15 – 14:45 Fittans (lust)anatomi – Suzann Larsdotter
15:00 – 15:30 När fittan gör ont – panelsamtal med Renita och Sara om förlossningsskador och fittsmärta.
16:00 – 17:00 Fittan som konstspråk startar bråk – föreläsning med Grafitta-konstnären Carolina Falkholt.
17:00 Evenemanget avslutas

ANMÄLAN: Säkra din plats genom att föranmäla dig via länken här. Först till kvarn gäller!

UTSTÄLLARE
Under dagen finns även en rad utställare på plats för att berätta om sitt arbete.
Fittskrift: boken fittskrift som samlar nio texter ur allt ifrån språkliga, anatomiska, sexologiska,idéhistoriska och medicinska perspektiv på fittan finns att köpa på plats. Det finns också affischer och vykort med motiv från boken till försäljning.
Carolina Falkholt: grafittikonstnären Carolina Falkholt har gjort sig känd och väckt uppmärksamhet för sina stora muralmålningar föreställande fittor och kukar. Hon tar med sig vinyler och grafik och deltar också i programmet.
Liv Livmoder och hens organvänner hjälper barn att förstå kroppen! Böcker och produkter fungerar både för lek och som verktyg för vuxna att tillsammans med barn utforska kroppen och hur vi pratar om den.
MENSEN: som arbetar för menskliga rättigheter, alla som har mens ska ha tillgång till och råd med mensskydd och kunskap om kroppen. Det ska också finnas en infrastruktur som tar hänsyn till menstruerandes hygienbehov och stöttande normer i samhället. Bläddra i deras utbildningsmaterial, köp merch och snacka om deras verksamhet! 

Välkommen till Fittfesten – för ökat genitalt självförtroende
LÖRDAG 13 NOVEMBER
KLOCKAN 13:00–17:00
ABF Stockholm, Sandlersalen
Evenemang av F-skrift, ABF Stockholm och RFSU Stockholm
Biljetter
Fri entré.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV