Nyheter

Trifa Shakely ny RFSL-ordförande

Under den gångna veckans RFSL-kongress valdes Trifa Shakely till ny förbundsordförande. 
– Det är underbart, jag är extremt pepp på att axla den här rollen, sade hon och tackade för förtroendet.

Trifa Shakely är utbildad jurist och socionom och har sin bas i den feministiska antirasistiska rörelsen, konstaterar RFSL i ett pressmeddelande. Hon var också med och startade Göteborgs rättighetscenter, har arbetat på Röda korset och som verksamhetsutvecklare i frågor om våld i nära relationer samt aktiv i kampanjen Ain’t I a woman – för papperslösa kvinnors rätt till skydd. Trifa Shakely har även varit chefredaktör för Bang samt skribent för Arena, Expressen kultur och GT. 

Under sin presentation på kongressen betonade hon sin strävan att använda sin erfarenhet, kompetens och sitt engagemang för att axla ordföranderollen på bästa möjliga sätt för RFSL.

Kongressen valde även än ny vice förbundsordförande, Peter Sidlund Ponkala, samt ledamöterna i förbundsstyrelsen: Michał Budryk (kassör), Pell-Uno Larsson, Fredrik Engström, Viktoria Nyström, Kalle Röcklinger, Lea Larsson, Robin Nordh och Pär Brubäcken. I styrelsen ingår även ersättaren Linda Westerlund Snecker samt en ledamot och en ersättare från RFSL Ungdom.

RFSL Malmö tilldelades Robert Karlsson Svärds minnespris som Årets verksamhet för att de visat på ”styrkan i att tillsammans, prestigelöst och med föreningens bästa i fokus skapa verksamhet”. William i RFSL Jämtland Härjedalen blev Årets aktivist med ett engagemang som ”gjort stor skillnad och fått avdelningen att växa”.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV