Evenemang

Dom som aldrig fick rösta

MÅNDAG 6 DECEMBER, STOCKHOLM + ONLINE

I år firar Sverige 100 år av allmän och lika rösträtt. Detta firande utesluter tyvärr många människor då många inte inkluderades och fick därmed inte rätt att rösta. Det är till exempel exakt 30 år sedan många med intellektuell funktionsnedsättning fick rösta för första gången i Sverige. Vilka fler fick vänta på sin rösträtt, vad var grunden till att inte alla fick rösta och vilka saknar än idag sin rösträtt? Välkommen till ett samtal om dom som aldrig fick och om dom som ännu inte får rösta.
Medverkar gör bland annat Judith Timoney från Handikapphistoriska Föreningen och Riksförbundet FUB. Samtalsledare är Farida al-Abani från Svenska Sällskapet för Nykterhet och Folkbildning.

Dom som aldrig fick rösta
MÅNDAG 6 DECEMBER
KLOCKAN 11:30–13:00
Klara södra kyrkogata 20
Samtalet sänds även live via Zoom och Facebook
Evenemang av Svenska sällskapet för Nykterhet och Folkbildning
Vi bjuder på lunch till dig som anmält dig och som tänker vara på plats.
Anmälan gör du senast 2 december här.

Om arrangören:
Svenska Sällskapet för Nykterhet och Folkbildning är en organisation som grundades den 11 april år 1837. Sällskapet har till ändamål att i Sverige på grundval av kristen livsåskådning arbeta för nykterhet och etisk fostran och därmed motverka på individ och samhälle nedbrytande krafter. Idag har organisationen ungefär 150 medlemmar och verkar bland annat genom seminarier, forskningssamarbeten och tankesmedjan Nocturum.
Läs mer här.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV