Evenemang

Demonstration mot blåbruna katastrofbudgeten

TORSDAG 2 DECEMBER, STOCKHOLM

Det som inte får hända har hänt. SD har förhandlat fram Sveriges statsbudget – deras “största politiska seger” sedan grundandet.
Sveriges nya blåbruna budget är en katastrof för klimatet, jämlikheten och antirasismen. Trots den akuta klimatkrisen slaktas miljösatsningarna med flera miljarder. Skatten sänks på fossila bränslen. Skövlingen av våra sista skogar fortsätter.
Denna katastrofbudget röstades igenom av SD, M och KD, och accepterades av C och L. För första gången i Sveriges historia har statsbudgeten tagits fram av ett parti med rötter i nazismen.
Det här kan vi inte acceptera. På torsdag 2 december demonstrerar vi mot den blåbruna katastrofbudgeten. Nästa regering måste stå upp för miljön, rättvisan och välfärden och stoppa de katastrofala nedskärningarna – så långt det är möjligt redan i sin vårbudget. SD:s inflytande måste stoppas.
Vi ses på Medborgarplatsen i Stockholm 17:00-19:00 den 2 december.
Bjud in dina vänner och dela eventet!

HUR KAN JAG HJÄLPA TILL?
Alla kan stötta genom att sprida eventet. Om du dessutom vill hjälpa till med arrangemanget – till exempel att kontakta media, fixa el/ljud/scen och fotografera/filma under demonstrationen – välkomnas det varmt. Om du vill hjälpa till, skriv till Leo Calandrella Rudberg på Facebook eller via mejl. Vad gäller filmande får ni oerhört gärna filma spontant och sedan skicka filmerna efteråt!

HUR KAN MIN ORGANISATION STÖTTA?
Alla organisationer och nätverk som delar demonstrationens syfte och värderingar är varmt välkomna att ställa sig bakom demonstrationen och listas då i eventet som medarrangörer. Detta innebär inte någon förpliktelse att praktiskt hjälpa till med arrangemanget (även om sådan hjälp välkomnas varmt). Kontakta Leo Calandrella Rudberg på Facebook eller  via mejl om ni vill ställa er bakom demonstrationen.

MEDARRANGÖRER OCH TALARE
Fältbiologerna – Sveriges största miljö- och naturorganisation för unga – är initiativtagare bakom demonstrationen. Följande organisationer är medarrangörer:
Grön Ungdom
Klimataktion
RFSL Ungdom
Skiftet
Fler medarrangörer tillkommer.

Demonstration mot blåbruna katastrofbudgeten
TORSDAG 2 DECEMEBR
KLOCKAN 17:00–19:00
Medborgarplatsen
Evenemang av Fältbiologerna, Skiftet och Grön Ungdom m flera