Evenemang

Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg

MÅNDAG 6-7 DECEMBER, GÖTEBORG + ONLINE

Delta i diskussioner och samtal om demokrati på Mänskliga Rättighetsdagarna på Svenska Mässan i Göteborg 6-7 december!
Under temat Demokrati + mänskliga rättigheter = sant! kommer du som besökare kunna ta del av över 130 programpunkter och på utställartorget kan du besöka runt 70 olika organisationer som på olika sätt arbetar med mänskliga rättigheter. Konferensens breda programutbud är ett utmärkt tillfälle att förvärva ny kunskap samtidigt som du kan nätverka och få en inblick i de mest brinnande frågorna.

Demokrati och mänskliga rättigheter, två begrepp som går hand i hand, där den ena krävs för att den andra ska få en full verkan. Eller är det så enkelt? Sedan några år tillbaka kan vi se en negativ trend för demokratin globalt. Hur kommer det sig och hur påverkar det skyddet av mänskliga rättigheter?
På Mänskliga Rättighetsdagarna kan du ta du vara med och diskutera och lyssna till samtal om hur vi kan vända trenden och stärka demokratin lokalt, nationellt och globalt.
Välkommen!

Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg
MÅNDAG 6 DECEMBER
KLOCKAN 09:00–18:00
Svenska Mässan
Boka biljett
Program
Läs programtidningen digitalt eller beställ ett ex
Hemsida
Evenemang av Sensus studieförbund och Mänskliga Rättighetsdagarna med flera.
Följ live via Facebook.

Vad är Mänskliga Rättighetsdagarna?
Mänskliga Rättighetsdagarna har funnits sedan år 2000 och är Nordens största forum för mänskliga rättigheter. Konferensen äger rum årligen och är ett samarbetsprojekt mellan Föreningen Ordfront (ekonomisk och juridisk huvudman), Amnesty, DemokratiAkademin, Diakonia, Fonden för mänskliga rättigheter, Ibn Rushd studieförbund, Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet, Sensus studieförbund och Svenska kyrkan.
Har du frågor? Kontakta MR-dagarna via mail.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV