Evenemang

Samtalskafé om Tjörns Rösträttskvinnor

ONSDAG 2 FEBRUARI, KYRKESUND

Var med och Reclaim the herstory – välkommen på ett samtalskafé om rösträttskampen på Tjörn. Vi följer upp föreläsningen den 26/1 med Jienny Gillerstedt, samtidsarkeolog och utställningsproducent på Bohusläns museum, genom att fördjupa oss i Tjörns rösträttskvinnor.
Många kvinnor känner sig historielösa då många av våra historiska förebilder har blivit osynligjorda och bortglömda. Ett av många exempel är alla de människor som kämpade för kvinnlig politisk rösträtt. Elin Sundberg, född 1880, reste runt på Tjörn år 1914 och samlade in namnunderskrifter för att kräva kvinnlig rösträtt. Men vilka var egentligen de 290 kvinnor från Tjörn som vågade fatta pennan och skriva under listorna som fröken Sundberg hade med sig? De som gick före och banade väg för oss som skulle komma efter?
Samtalsledare är Ylva Karlsson, folkhögskolelärare på Billströmska Folkhögskolan och styrelseledamot i Elin Sundbergs Vänförening. Vi lyssnar till Ylva och samtalar med varandra över en god fika i Villa Solfrids övre salong, rösträttskämpen Elin Sundbergs eget hem.

Vi bjuder på fika!

Samtalskafé om Tjörns Rösträttskvinnor
ONSDAG 2 FEBRUARI
KLOCKAN 18:00–20:30
Elin Sundbergs Villa Solfrid, Sunna 8, Kyrkesund
Evenemang av Elin Sundbergs Villa Solfrid och Studieförbundet Vuxenskolan Väst
Biljetter

Viktig info
Anmälan krävs! Anmäl dig till SV Väst via den här länken.
För information, kontakta Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 – 33 00 900
Covid-19 information: Vi följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta kan komma att påverka starten (eller formen) för träffen.
#demokratiiväst #vimåsteprata 

Detta samtalskafé är en del av serien Vad säger du! där vi samtalar och lär om demokrati utifrån olika perspektiv. Den är ett samarbete mellan Tjörns kommun, SV Väst och Elin Sundbergs vänförening med stöd av #vimåsteprata.