Evenemang

Om reportage- och fotoboken Prärievargen i Mexico City

LÖRDAG 11 DECEMBER, STOCKHOLM

Varmt välkomna till boksläppet av reportage- och fotoboken Prärievargen i Mexico City av konstnären och journalisten Ulrika Hembjer.
Ett personligt reportage om människor och stadsom­vandling i megastaden Mexico City med över trehundra foton från 1970-talet fram till i dag.

Program:
Kl. 14:00 Bildvisning, fika, mingel
Kl. 14.30 Bokpresentation och boksamtal mellan författaren och Francisco Contreras från Latinamerikagrupperna
På plats finns möjlighet att köpa boken till rabatterat pris och få den signerad. Passa på att köpa en fin julklapp! Swish eller kontanter.

”När jag 1976 för första gången åkte till Mexiko var det en tjugoårings drömresa som gick i uppfyllelse. Jag studerade på konstakademin i centrum och bodde bland annat i slumområdet Nezahualcóyotl, på svenska Den fastande prärievargen. Jag kunde inte ana då att den resan skulle prägla hela mitt liv och att jag gång på gång skulle komma att åka tillbaka.
Megastaden Mexiko City gjorde ett starkt intryck på mig med sin spännande historia och sina gripande människoöden. Jag har ägnat nästan tjugo år åt att samla material och intervjuer till denna bok.
Sedan 2002 har jag sökt upp platser och människor i den myllrande stor­staden som en gång var en del av min vardag. Sjubarnsmamman Leticia från slummen som med egna händer byggde ett palats. Huitzi som alltid var hungrig, gängledaren Gerardo som dövade sig med droger och bostadsaktivisten Cristina som kämpat i 30 år för sin lägenhet.
Genom berättelserna får vi veta mer om Mexico Citys utveckling och livet i en av världens största städer. Boken berättar bland annat historien om det ökända slumområdet Nezahualcóyotl – ”Den fastan­de prärievargen” – som gått från misär till fungerande stad. Och om fattiga hyresgäster i Mexico Citys nedgångna centrum som kastas ut och där gentrifiering hotar, ett globalt och högaktuellt feno­men.” 

Bokpresentation: Reportage- och fotoboken Prärievargen i Mexico City
LÖRDAG 11 DECEMBER
KLOCKAN 14:00–16:00
Mäster Olofsgården, Svartmangatan 6
Evenemang av Ulrika Hembjer

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV