Evenemang

Samtalskafé om bortglömda kvinnor

ONSDAG 9 FEBRUARI, TJÖRN

Var med och ”Reclaim the herstory” – välkommen på ett samtalskafé om bortglömda kvinnor. Vi följer upp föreläsningen den 26 januari med Jienny Gillerstedt, samtidsarkeolog och utställningsproducent på Bohusläns museum, genom att fördjupa oss i varför kvinnor så ofta glömts eller gömts i historieskrivningen.
Många kvinnor känner sig historielösa då många av våra historiska förebilder har blivit osynligjorda och bortglömda. Ett av många exempel är alla de människor som kämpade för kvinnlig politisk rösträtt, men varför har kvinnor så ofta glömts bort i historieskrivningen i stort? Och vad kan vi göra för att se till att vår nutida kvinnohistoria inte går samma öde till mötes?

Samtalsledare är Ylva Karlsson, folkhögskolelärare på Billströmska Folkhögskolan och styrelseledamot i Elin Sundbergs Vänförening. Vi lyssnar till Ylva och samtalar över en god fika i Villa Solfrids övre salong, rösträttskämpen Elin Sundbergs eget hem.

Detta samtalskafé är en del av serien Vad säger du! på temat demokrati. Den är ett samarbete mellan Tjörns kommun, SV Väst och Elin Sundbergs vänförening med stöd av #vimåsteprata.

Samtalskafé om bortglömda kvinnor
ONSDAG 9 FEBRUARI
KLOCKAN 18:00–20:30
Elin Sundbergs Villa Solfrid, Tjörn
Anmälan krävs! Anmäl dig till via den här länken.
Evenemang av Elin Sundbergs Villa Solfrid och Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Arrangören utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar sin verksamhet efter rådande läge. Detta kan komma att påverka starten eller formen för träffen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV