Evenemang

Workshop med tema tigrinja

LÖRDAG 8 JANUARI, TENSTA

Har du kopplingar till tigrinja och skulle vilja träffa andra som du? Du talar tigrinja bra, lite eller nästan inget alls. Kanske kan du läsa det – eller också inte. Då är det här för dig!
I Sverige bor det ca 40 000 personer med koppling till de områden där språket talas, många är födda här och har på grund av brist på sammanhang, tappat sin relation till språket.
Makda Embaie har i sitt konstnärskap dykt ner i sin egen erfarenhet av ett språk hon bara känner till fragmentariskt. I sitt verk Vad vore språk om det uppstod här? föreslår hon en acceptans av de språkliga bristerna, orsakade av krig och av kolonisatörers förtryck av språket. Istället för skam och känslan av mellanförskap, ser hon en kraft i gemensamma möten kring språket och ett förhållningssätt där kopplingen till den geografiska platsen, nationen, ges mindre vikt.
Under workshopen, som leds av Makda Embaie (tidigare kurser på Biskops Arnö och Kungliga Konsthögskolan), lyssnar vi läst tigrinja och hjälps sedan åt att översätta.
Vi utgår från texter skrivna av tigrinja-författare, exempelvis;
Ephraim Habtzion – ኤፍረም ሃብተጽዮን
Tesfaldet Isak – ተስፋልደት ኢሳቕ
Amare Woldeslassie – አማረ ወልደስላሴ
Salina Imam Belay -ሳሊና ኢማም በላይ
Haile Bizen – ሃይለ ቢዘን
Ephraim Upubazgi – ኤፍሬም ዑቕባዝጊ
Dahab Gebremeskel – ደሃብ ገብረመስቀል

Workshop med tema tigrinja
LÖRDAG 8 JANUARI
KL. 11:00
Tensta Konsthall
Information webb.
Evenemang av Tensta konsthall
Anmäl deltagande via mejl till Tensta konsthall.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV