Evenemang

Darya och månskensorkestern

FREDAG 7 JANUARI OCH LÖRDAG 8 JANUARI, STOCKHOLM

”Obesvarad kärlek, tårdrypande texter och smäktande melodier i ett alldeles eget melankoliskt musikaliskt universum har gjort Darya & Månskensorkestern till den finska tangons främsta ambassadörer i Sverige.
Men bandet har också utvecklat genren med en Sverigefinsk dimension, med längtan tillbaka till ett sagoland som kanske inte finns, och löftet att återvända som aldrig infriades. Den traditionella finska tangon har fått en ny skepnad när nya musikaliska influenser såsom beguine, psykedelia och ståltrådsrock har fått mer utrymme.

Under mer än 15 år har Darya & Månskensorkestern spelat på allt från äldreboenden och finska danskvällar på landsbygden till klubbar och hippa festivaler.

Tre skivor har släppts, den senaste kom 2017 och var den första med eget material. Orkestern har också gjort en rad hyllade samarbeten med artister både med och utan finsk bakgrund. Frida Hyvönen, Markus Krunegård, Anna Maria Espinosa, Iiris Viljanen, Anna Järvinen och David Ritschard är några av artisterna som medverkat i bandets låtar.

För musiken till biofilmen Ingen riktig finne belönades orkestern med utmärkelsen ”Jussi”, den finska motsvarigheten till Guldbaggen.

Till varje nyår släpps traditionsenligt en singel och årets samarbete/duett görs med Stefan Sundström.
För fjärde året i rad (bortsett från pandemiåret) återvänder nu Darya & Månskensorkestern till Fasching den första helgen i januari.”

Ett evenemang av Fasching och Darya & Månskensorkestern

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV