Evenemang

Vad driver omställningen?

TISDAG 11 JANUARI, ONLINE

Vad är det som får människor att ställa om? Det är temat för vårens första Miniseminarium inför KlimatHoppMötet2022. Föreläsare är Maria Wolrath Söderberg, lektor i retorik på Södertörns högskola och forskare i ämnet klimatargumentation.
Att ställa om till ett klimatsmartare liv kan vara jobbigt och smärtsamt, ändå är det många som gör det. Vad driver dem? Och vad är det som hindrar dem som gör klimatskadliga saker fast de vet bättre? Vi diskuterar rädsla och skam och skillnaden mellan dum-hopp och kraftfullt kollektivt klok-hopp och vi resonerar om det sociala sammanhangets roll och om vad vi kan göra för att bryta normer.
KlimatHoppMötet 2022 är världens andra KlimatHoppMöte – det första arrangerades i september 2021. Nu siktar vi in oss på september 2022. Inför KlimatHoppMötet kommer vi en gång i månaden att arrangera ett digitalt miniseminarium på temat hopp och klimat.
Arrangörer är Studiefrämjandet Sörmland tillsammans med Eskilstuna Kommun, Naturskyddsföreningen Eskilstuna, Klimatkubben Eskilstuna och Eskilstuna FN-förening. 

Vad driver omställningen? – Miniseminarium med klimatforskaren Maria Wolrath Söderberg
TISDAG 11 JANUARI
KLOCKAN 19:00–20:00
Onlineevenemang
Evenemang av Studiefrämjandet Sörmland