Evenemang

Bokrelease: Förnuft, känsla och kärnvapen

MÅNDAG 24 JANUARI, ONLINE

Välkommen på bokrelease för Emma Rosengrens bok Förnuft, känsla och kärnvapen – Svensk nedrustningspolitik ur ett feministiskt perspektiv.
Sveriges nedrustningspolitik är full av motsättningar och konflikter. Emma Rosengren, doktor i internationella relationer vid Stockholms universitet, har på uppdrag av Svenska Läkare mot Kärnvapen skrivit en populärvetenskaplig version av sin avhandling om den svenska kärnvapendebatten och den tidiga svenska nedrustningspolitikens framväxt utifrån feministisk teori.
Hur hänger konstruktionen av genus, nation och sexualitet ihop med policy om nedrustning? Och hur har mänskliga kroppar och känslor bidragit till att skapa mening om både identitet och nedrustningspolitik?
Varmt välkomna på en digital bokrelease och samtal med författaren Emma Rosengren, doktor i internationella relationer vid Stockholms universitet, Annika Söder, tidigare kabinettsekreterare åt utrikesminister Margot Wallström, och Aryo Makko, professor i historia vid Stockholms universitet och föreståndare för Hans Blix centrum för de internationella relationernas historia. Moderator är Josefin Lind, generalsekreterare Svenska Läkare mot Kärnvapen.

Boken kostar 100 kr plus porto. Vill du köpa den? Skicka ett mail med namn och adress så postar vi ett exemplar till dig.
Boken är en omarbetning av Emma Rosengrens avhandling Gendering Nuclear Disarmament från 2020, skriven på uppdrag av Svenska Läkare mot Kärnvapen. Boken är framtagen med medel från FBA:s stöd till civilsamhället för fred och säkerhet, läs mer här. Författaren Emma Rosengren ansvarar för innehållet.

BOKRELEASE: FÖRNUFT, KÄNSLA OCH KÄRNVAPEN
MÅNDAG 24 JANUARI
KLOCKAN 18:00–19:30
Plats: Zoom – https://us02web.zoom.us/j/87002553607 och Facebook live
Vill du ha en påminnelse? Skriv upp dig här:
Evenemang av Svenska Läkare mot Kärnvapen

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV