Evenemang

Den radikala idén att kvinnor är människor

TISDAG 1 FEBRUARI, SALA

Tisdag 1 februari 2020 kl 18:30 håller Henrik Arnstad föredrag på Sala stadsbibliotek under rubriken Den radikala idén att kvinnor är människor: Feminism och demokrati 1789-2022.

Feminism är en central del av demokratin — inget land kan vara demokratiskt om det inte är feministiskt. Just därför är feminismen ofta hatad eftersom den utmanar den manliga makten. Men vad är egentligen feminism och hur har denna ideologi yttrat sig sedan sin moderna uppkomst i samband med franska revolutionen 1789? Feminismens uppkomst innebar dessutom födelsen för det moderna kvinnohatet — hur fungerar det? Historikern och demokratiexperten Henrik Arnstad berättar om feminismens ideologi och historia 1789-2022 och ”den radikala idén att kvinnor är människor” utifrån sin bok Hatade demokrati.

Obs! Fri entré. Hämta gratisbiljett på biblioteket. Begränsat antal platser och först till kvarn gäller. Författarkvällen stöds av Kulturrådets satsning Stärkta bibliotek, som har syftet att öka utbudet av och tillgängligheten till biblioteksverksamhet i hela landet.

Den radikala idén att kvinnor är människor: Feminism och demokrati 1789-2022
TISDAG 1 FEBRUARI
KLOCKAN 18:30
Sala Stadsbibliotek
Evenemang av Destination Sala

 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV