Evenemang

Alice Bah Kuhnke om Elie Wiesels bok Natten

TORSDAG 27 JANUARI, ONLINE

Välkommen att lyssna till när Alice Bah Kuhnke samtalar om Elie Wiesels bok Natten med anledning av Förintelsens minnesdag den 27 januari.
Natten är en berättelse om nazisternas hänsynslösa övergrepp och den fruktansvärda vardagen i koncentrationsläger. En skildring av mänsklighetens vidrigaste sidor och den katastrof som kan bli resultatet av att makten hamnar i fel händer.
I ett samtal med Alice Bah Kuhnke, som skrivit förord till den svenska upplagan av Natten, djupdyker vi i vikten av att minnas och föra vittnesmålen från Förintelsen vidare. Där får Elie Wiesels berättelse bilda fönster till historien för oss som vill förstå hur det som aldrig fick hända faktiskt hände – och verktyg för att aldrig låta det ske igen.

Program:
8.30 Inledning: Sarah Scheller, Raoul Wallenberg Academy
8.35 Samtal: Anna Cecilia Weschke, Bookmark, och Alice Bah Kuhnke
9.15 Avslutning

Elie Wiesel (1928–2016) överlevde förintelsen och ägnade resten av sitt liv åt att arbeta mot våld, förtryck och rasism. Han skrev över fyrtio böcker, varav Natten är den mest kända och citerade. För sina böcker och sitt arbete mottog han flera stora utmärkelser, såsom Nobels fredspris, Wallenbergmedaljen och Amerikanska presidentens frihetsmedalj.
Raoul Wallenberg Academy har i samarbete med Bookmark förlag tagit fram ett skolmaterial med klipp ur ljudboken Natten. Lyssnarna får där följa Elie Wiesels tid i Auschwitz. Till ljudklippen finns även tillhörande övningar för att reflektera över sin egen förmåga att agera med civilkurage. Läs mer här.

Alice Bah Kuhnke om Elie Wiesels bok Natten: ett vittnesmål från Förintelsen
TORSDAG 27 JANUARI,
KL. 08:30–09:15
Online på Facebook
Evenemang av Bookmark Förlag och Raoul Wallenberg Academy