Nyheter

Föreningen Storasyster startar anhörigstöd

Cecilia Bödker Pedersen, generalsekreterare för Storasyster.

Anhöriga har en viktig roll för den som utsatts för sexuella övergrepp eller våldtäkt. Nu startar stödorganisationen Storasyster en särskild stödfunktion som riktar sig till anhöriga. 

”Vi på Storasyster vet att det kan vara utmanande att både vara ett stöd till sin anhöriga och att samtidigt att ta hand om sig själv och sina känslor. Det är inte heller ovanligt att utsatta upplever att det blir betungande att ta hand om anhörigas känslor och reaktioner efter att de fått kännedom om utsattheten”, skriver Storasyster i ett pressmeddelande och välkomnar den som är förälder, partner, vän eller annan anhörig att ta kontakt.

– För många andra kategorier av anhöriga finns etablerade stödfunktioner i samhället. Vi har sedan Storasysters grundande tagit emot anhöriga i våra stödfunktioner som har haft svårt att hitta stöd och hjälp på annat håll. Runt varje utsatt finns ofta ett antal anhöriga som på olika sätt påverkas av övergreppen. De anhöriga kan ofta behöva stöd, både i sin egen bearbetning av det som de fått höra, men också i att finnas där för den utsatta. Därför känns det extra bra att vi nu gör en riktad satsning för denna målgrupp, säger Cecilia Bödker Pedersen generalsekreterare på Storasyster.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV